Christenen bidden in oorlogsgebied Gaza

Gelovigen zoeken elkaar op

in Geloven

In Gaza werd afgelopen zondag gebeden voor vrede in de christelijk-orthodoxe St. Porphyrios kerk, midden in het conflict gebied. Terwijl vroeger honderden mensen de kerkdiensten bijwoonden durfden nu maar tientallen mensen het risico te nemen om de mis bij te wonen.

(imported body)

De mis vond plaats in het duister, bij kaarslicht. Vorige maand werd bij een raketaanval de begraafplaats buiten de kerk beschadigd waardoor er problemen zijn met de generator. Na de kerkdienst werd er koffie gedronken en deelden de gelovigen hun gevoelens.

Christenen zijn ruim in de minderheid in Gaza. Er leven ongeveer 2500 christenen en meer dan 1,7 miljoen Palestijnen. Sinds de door Hamas geregeerde Gazastrook, is het aantal christenen snel afgenomen. Ondanks dat zijn de onderlinge relaties tussen Palestijnse christenen en moslims over het algemeen goed.

 <iframe class="npo_cc_social" src="<a rel="nofollow">about:blank" data-src="http://www.spirit24.nl/player/frame/?episode=urn:vpro:media:program:44200658&type=urn&width=560&height=320&still=&autostart=off&volume=5&startTime=00:00:00" style="border: none; overflow: hidden;" frameborder="0" height="320" width="560"></iframe>

Bron: NPO Spirit 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons