Britse hotelketen verwijdert Bijbels van alle hotelkamers

Anglicaanse kerk vindt besluit "tragisch en bizar"

in Geloven

De Britse hotelketen Travelodge haalt alle Bijbels weg uit de hotelkamers, meldt het RD. De keten zegt de maatregel te nemen om niet-christelijke gasten niet voor het hoofd te stoten. Bijbels op kamers kunnen als discriminerend worden ervaren, noemt Travelodge als reden.

Volgens de directie is Groot-Brittannië inmiddels zo multicultureel geworden dat de Bijbels op de hotelkamers als discriminerend kunnen worden ervaren. Er zijn tot op heden overigens nog geen klachten over de Bijbels binnengekomen.

Restyling
Een woordvoerder van Travelodge geeft aan dat de maatregel deel uitmaakt van een restyling van de hotelkamers. „Het besluit daartoe is al in 2007 genomen.”

Bizar
De Anglicaanse Kerk in Engeland betreurt de maatregel van Travelodge. Een woordvoerder noemt het „tragisch en bizar” dat de keten Gods Woord uit de hotelkamers verwijdert vanwege het „valse gebruik” van het begrip diversiteit. 

Gasten van Travelodge kunnen op verzoek overigens nog wel een Bijbel lenen bij de receptie. In de praktijk blijkt dit echter niet overal te werken... Lees verder in het RD.

Foto: Bryan Kennedy

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons