Bidden met de ‘hands up’

Kerk steunt Ferguson-demonstranten: “We geven ons over, maar we geven niet op”

in Christelijk Nieuws

In de Middle Collegiate Church in New York is afgelopen zondag gebeden met de ‘hands up’ om de dood van tiener Michael Brown in de Amerikaanse stad Ferguson te herdenken. Volgens getuigen was dit namelijk de houding van Brown toen hij werd doodgeschoten door een politieagent. In de protesten naar aanleiding van zijn dood wordt de uitroep ‘Hands up, don’t shoot’ gebruikt als protest-slogan.

Volgens voorganger Adriene Thorne baden de vroege christenen ook met de armen geheven. ‘Het is een teken van overgave aan God’, verklaart Thorne. ‘We geven ons over, maar we geven niet op.’

Tuingereedschap van geweren
In het verleden heeft de Middle Collegiate Church zich vaker uitgesproken tegen het wapengeweld. Zo hebben ze geweren veranderd in tuingereedschap en droegen kerkgangers hoodies om te protesteren tegen het neerschieten van de 17-jarige Trayvon Martin. Hij droeg namelijk ook een hoodie toen hij werd neergeschoten door een buurtwachter.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons