Beverwijkse pastoor de lucht in voor vluchtelingen

'Geintje' loopt uit op serieuze donatie aan Syrische vluchtelingen

in Christelijk Nieuws

Wat begon als een geintje heeft nu flink wat geld opgeleverd. Pastoor Putman van de Beverwijkse Agathakerk heeft zondagmiddag - de dag van de Maria Tenhemelopneming - zeker 1400 euro opgehaald door een ritje in een kermisattractie.

(imported body)

De pastoor zal het geld niet zelf houden, maar het doneren aan franciscanen in Syrië.

Booster
Vlak voor de mis in de Beverwijkse Agathakerk vroeg een parochiaan onlangs aan pastoor Putman of hij wel eens op de kermis in een booster was geweest. "Voor nog geen honderd euro", reageerde hij. Aan het einde van de mis wachtte de pastoor een onaangename verrassing. Zijn opmerking was namelijk niet tegen dovemansoren gericht en met een brede grijns werd de kerkgangers medegedeeld dat de pastoor 'voor 101 euro de lucht in zou gaan!'.

Vluchtelingen
Iedereen kon tot zondag een donatie doen in de kerk om pastoor Putman de lucht in te krijgen. En er werd flink gedoneerd, maar liefst 1400 euro. "En dan zijn de bedragen die zijn overgemaakt nog niet meegerekend", aldus de pastoor. De pastoor zal het geld niet zelf houden, maar het doneren aan franciscanen in Syrië die vluchtelingen opvangen.

Aardig
Zondagmiddag ging de pastoor onder grote belangstelling de lucht in. "Toen ik eronder stond dacht ik, hier bewegen meer elementen dan ik had gehoopt. Het is aardig om een keer mee te maken. Maar ik doe het maar één keer."

Bron: RTV Noord-Holland / Foto: ANPFoto

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons