Betoging in Den Haag tegen christenvervolging waardig verlopen

Aangrijpend vreedzaam protest in Den Haag

in Christelijk Nieuws

De politiemacht bestond uit slechts twee man bij de demonstratie tegen christenvervolging in Den Haag. Georganiseerd door een groep gelovigen van verschillende herkomst in samenwerking met een aantal kerken en organisaties. Zaterdag 30 augustus klonk er in de straten van Den Haag gebed, gezang en de oproep voor vrede.

Op het Spuiplein in Den Haag verzamelde om 15:00 een grote groep mensen. Pieter Omtzigt (CDA), Kees van der Staaij (SGP) en Joël Voordewind (ChristenUnie) voerden het woord. Ook waren er sprekers vanuit Syrische, Iraakse, Egyptische, Nigeriaanse en Libanese kerken. Er is gebeden en gezongen .

Podiumactiviteiten
"Dit alles om de Nederlandse Overheid te laten zien de kerkgemeenschappen uit die landen ook in Nederland vertegenwoordigd zijn en onder ons wonen", aldus de organisatie. Na de podiumactiviteiten is de groep met z'n allen naar het Plein gelopen lopen om ook daar deze boodschap te laten weerklinken.

Schrikbarend
"Waarom? De Christenen zijn al jaren de meest vervolgde religieuze groep ter wereld. In 2013 liepen de getallen zelfs op tot 100 miljoen vervolgden. Dit jaar zijn daar schrikbarend veel slachtoffers bij gekomen. Het lijkt erop dat de wereld getuige is van de grootste vorm van christenvervolging uit de moderne geschiedenis. De vrije wereld behoort daarom alles binnen haar mogelijkheden te doen om dit onrecht te stoppen." En daar heeft het tot dusver, aldus de organisatie, nogal aan ontbroken.

Na afloop waren op Twitter diverse reacties van sprekers en bezoekers te lezen. Zie hieronder.
Voor actuele informatie zie hier of kijk op de facebooikpagina.

Los hiervan is ook een solidariteitsactie gaande van christelijke hulporganisaties, eveneens onder de slogan WeAreN.

Bron: facebook / Foto: ANPFOTO

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons