Zoon van evangelist Ergun Caner pleegt zelfmoord

Evangelist en auteur 'Islam Ontsluierd' Caner in diepe rouw

in Christelijk Nieuws

De vijftienjarige Braxton Caner, zoon van de christelijke auteur, evangelist en hoogleraar Ergun Caner, heeft zelfmoord gepleegd. Dat meldde de Christian Post woensdag. De school waarop Braxton Caner studeerde, het Brewton-Parker College in de Amerikaanse staat Georgia, meldde eerder al over het overlijden op haar website, maar was nog niet duidelijk over de oorzaak.

Ergun Caner
Braxton Caner is de zoon van Ergun Caner, een ex-moslim en Turkse immigrant die in 1982 christen werd. Hij ontving zijn theologische graad aan het Theologisch Seminarie van de Zuidelijke Baptisten en de universiteit van Zuid-Afrika. Voorafgaand aan zijn toetreding tot het bestuur van het seminarie werd hij in 2003 al benoemd tot hoogleraar theologie en kerkgeschiedenis aan de opleiding. In 2002 schreef Caner de bestseller "Unveiling islam" (Islam ontsluierd). De auteur won met dit boek de 'Christian Booksellers Association Gold Medallion Award'.

Twitter
"Geen woorden, geen preek, geen grappige quotes en geen antwoorden", twitterde Ergun Caner op donderdag. "Niets, behalve de ondraaglijke pijn en de zekerheid dat ik hem in Glorie zal zien."

Foto: Facebook

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons