Winst of verlies, David Luiz prijst God

Na het laatste fluitsignaal knielt hij neer voor een dankgebed

in Christelijk Nieuws

Ondanks het dramatische verlies tegen Duitsland zag de wereld de Braziliaanse topverdediger David Luiz God loven na het laatste fluitsignaal. Knielend en met de vingers omhoog gericht zien we hem na elke wedstrijd nadrukkelijk op God gericht. Wat drijft deze nieuwe verdediger van Paris Saint Germain en tegenstander van Oranje?

Zeven goals moesten de Brazilianen incasseren tegen de Duitsers. De verdediging, aangevoerd door Luiz, was een gatenkaas. Nadat het laatste fluitsignaal klonk, was het eerste wat Luiz deed zijn geloof tonen samen met zijn ploeggenoot Gustavo door samen te knielen en te bidden.

In een interview met de pers na de wedstrijd tegen Duitsland biedt Luiz zijn excuses aan aan het Braziliaanse volk. In tranen vertelt hij dat hij zijn Braziliaanse volk zo graag wil zien lachen en dat hij ze geluk wil brengen voor zover dat in zijn macht ligt. Het tekent de manier waarop Luiz zijn voetbalcarrière en zijn geloof laat samenkomen.

De oud-speler van Benfica en Chelsea staat bekend om zijn toegankelijkheid en om zijn overtuigde geloof dat hij niet onder stoelen of banken steekt. Hij zegt daar zelf over: “Mijn geloof in Jezus geeft me kracht om door te gaan op het veld en daar mijn best te doen. ik wil ook anderen inspireren. Daartoe wordt ik door God bezield.”

“Ik vind het ware leven in relatie met Jezus. Ik geloof dat alles in het leven aan God behoort en dat Hij een helder plan heeft voor ons leven, mits we Hem volgen.”

Een groot voorbeeld voor Luiz is Kaká, zijn oud-teamgenoot bij het Braziliaanse team. De andere evangelische topvoetballer inspireert Luiz zoveel binnen als buiten het veld. Samen zijn ze betrokken bij Atletas de Cristo (Atleten van Christus).

Een opvallend moment was dat Luiz de handen oplegde bij Fernando Torres, zijn ploeggenoot bij Chelsea. Bekijk dat fragment in de video hieronder.

David Luiz zegent Fernando Torres

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons