Verwacht in 2015: ‘Samenleesbijbel’ voor kinderen

Uitgave bevat complete tekst van nieuwe vertaling ‘Bijbel in Gewone Taal’

in Geloven

Het Nederlands Bijbelgenootschap en JOP, de jongerenafdeling van de Protestantse kerk in Nederland, ontwikkelen gezamenlijk een ‘Samenleesbijbel’ voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar. De Samenleesbijbel komt uit in april 2015 en zal de complete tekst van de ‘Bijbel in Gewone Taal’ bevatten.

Naast de teksten uit de ‘Gewone Taal-vertaling’ bevat de Samenleesbijbel aanvullende informatie, opdrachten en gespreksvragen. Het toegevoegd materiaal is afgestemd op kinderen van 8 tot en met 12 jaar en volwassenen. Zo wordt de Samenleesbijbel een Bijbel voor grote en kleine mensen die samen de Bijbel willen lezen en ontdekken. De uitgave is ook goed te gebruiken in de kinderkerk of op school.

Opvoeding met de Bijbel soms moeilijk
“Het doel van de uitgave is om ouders en kinderen, grootouders en kleinkinderen samen de Bijbel te laten lezen en ervan te leren”, is te lezen op de website van het Bijbelgenootschap. “Een opvoeding met de Bijbel is lang niet vanzelfsprekend en soms ook moeilijk. De Samenleesbijbel geeft duidelijke richtlijnen hoe je met elkaar aan de slag kunt, ongeacht leeftijd, kennis van de Bijbel en ervaring.”

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons