"Vergeef ons alstublieft"

193 Nederlandse slachtoffers omgekomen bij vliegramp Malaysia Airlines

in Christelijk Nieuws

Sinds vrijdag bezoeken veel Russen de Nederlandse Ambassade in Moskou. Zij betuigen hun medeleven en leggen bloemen neer. Sommigen leggen handgeschreven briefjes bij de bloemen: 'Vergeef ons alstublieft". En: "Niet alle Russen zijn moordenaars en terroristen". 

De Oekraïense regering beschuldigde de door Rusland gesteunde separatisten voor de aanval, terwijl de Russische leider Vladimir Poetin ondertussen alle verantwoordelijkheid afwijst.

Premier Mark Rutte heeft de Russische president Vladimir Poetin zaterdag dringend opgeroepen zijn invloed aan te wenden om ervoor te zorgen dat Nederlandse lichamen snel van de rampplek in het oosten van Oekraïne weg kunnen worden gehaald. ,,Hij moet nu de verantwoordelijkheid nemen'', zei Rutte.

Eerder op de dag had hij er bij de Russische president al schriftelijk op aangedrongen zijn invloed aan te wenden om ervoor te zorgen dat de pro-Russische milities de onderzoekers en identificatie-experts vrije toegang geven tot het rampgebied. De onderzoekers moeten ongehinderd hun werk kunnen doen en de stoffelijke resten van de slachtoffers moeten zo snel mogelijk worden geborgen, aldus Rutte. ,,Iedereen die daaraan niet direct en volledig meewerkt, laadt een zeer ernstige verdenking op zich'', zei hij.

Maar of de experts ook ongehinderd aan de slag kunnen gaan, weet Rutte ook niet zeker. Hij zei ,,hoop'' te hebben dat het lukt, ,,maar er is geen zekerheid''.

Bron: Heavy.com/ANP

 

 

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons