Vaticaan: stiltemoment voor WK-finale

#PAUSEforPeace: Aandacht voor landen in oorlog

in Christelijk Nieuws

De Pauselijke Raad voor Cultuur roept kijkers van de WK-voetbalfinale tussen Duitsland en Argentinië op om een ‘pauze voor vrede’ te nemen voor de aftrap. De raad wil zo aandacht vragen voor alle landen die wereldwijd getroffen worden door oorlog.

De voorzitter van de Raad (@CardRavasi) lanceerde het initiatief via Twitter met de hashtag #PAUSEforPeace. "Sportwedstrijden zijn ontstaan rond religieuze feesten. Sportevenementen waren momenten van rust, toen oorlogen werden gestaakt, zoals het Olympische bestand. Waarom zou zoiets niet kunnen op het WK Voetbal? Waarom niet een pauze, een moment van stilte, een wapenstilstand voor vrede?", vraagt de Raad zich af.

De Raad wil graag stil staan bij de onrust in landen als Nigeria, Oekraïne, Syrië, Irak en het Heilige Land, waar het geweld tussen Israël en Hamas in Gaza blijft escaleren. 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons