Twitteractie voor vrede in het Midden-Oosten

'Verschillende geloofsgroepen hoeven geen vijanden te zijn'

in Christelijk Nieuws

Joden en moslims uit de hele wereld zijn een twitteractie begonnen voor vrede in het Midden-Oosten. Met foto's van onder meer zoenende stelletjes en kinderen die elkaar de hand schudden, willen ze laten zien dat de verschillende geloofsgroepen geen vijanden hoeven te zijn.

De actie luistert naar de naam 'JewsAndArabsRefuseToBeEnemies' (Joden en Arabieren weigeren vijanden te zijn) en zou zijn opgezet door een Israëlische en een Syrische student. ,,De slogan bestaat al jaren in het Hebreeuws'', zei bedenker Abraham Gutman tegen ABC News. ,,We wilden dezelfde slogan gebruiken om de internationale gemeenschap te laten zien dat we geen vijanden hoeven te zijn.''

De half-Libanese journaliste Sulome Anderson plaatste een foto op Twitter waarin ze haar joodse vriend zoent. Ze houdt ondertussen een bordje omhoog met de actieslogan. Volgens de journaliste vloog ze haar partner aanvankelijk regelmatig in de haren over politiek, maar werd dat geleidelijk aan minder. ,,Het komt erop neer dat we mensen zijn en van elkaar houden. Dat is het belangrijkst'', vindt Anderson.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons