TRAILER | Film Exodus: Gods and Kings

Hollywood verfilmd opnieuw bijbelverhaal

in Mediatips

Wederom is er een verhaal uit de Bijbel verfilmd. Na Noah is het nu de beurt aan Mozes en de uittocht uit Egypte. Exodus: Gods and Kings verschijnt 18 december 2014 in de bioscoop.

Ondanks dat het verhaal van Mozes al vele malen verteld is, wordt er opnieuw een film uitgebracht. Ditmaal door regisseur Ridley Scott. De regisseur legt de nadruk vooral op hoe Mozes (Christian Bale) en Farao Ramses II (Joel Edgerton) opgroeien als broers, maar langzamerhand lijnrecht tegenover elkaar komen te staan.

Mozes
Als Mozes door zijn moeder wordt achtergelaten in de rivier de Nijl, vindt de dochter van Ramses I hem in het riet. De Farao besluit dat het kindje mag blijven en Mozes groeit op in de familie die regeert over het oude Egypte. Maar deze heeft ook een zoon die naarmate de jaren vorderen meer en meer afgunst voelt voor de vondeling. Als Mozes op een dag een teken van God krijgt, besluit hij alle slaven naar het beloofde land te leiden. Dan begint het 40-jaar durende en epische avontuur, inclusief de plagen die de Farao en zijn volk teisterden en het splijten van de Rode Zee.

Acteurs
De film is gemaakt door de makers van 5-voudig Oscarwinnar Gladiator. Naast Christian Bale en Joel Edgerton spelen ook Aaron Paul, John Turturro, Sigourney Weaver en Ben Kingsley mee in het Bijbelse verhaal. Exodus: Gods and Kings draait vanaf 18 december 2014 in de bioscoop.

Bekijk hier de trailer:

 

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/N4iSzHXOUEE" frameborder="0" width="560" height="315"></iframe>


Bron: Film1

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons