Sudanese Meriam Ibrahim met haar gezin bij Paus

Paus Franciscus bedankt Sudanese voor haar getuigenis van haar geloof

in Christelijk Nieuws

De 27-jarige Mariam Yahya Ibrahim Ishaq kwam donderdagochtend vergezeld door haar Amerikaanse man en hun twee kinderen even na 09.00 uur in Rome aan. Paus Franciscus heeft donderdag deze Sudanese vrouw die ter dood werd veroordeeld omdat zij haar christelijk geloof niet wilde afzweren, in het Vaticaan ontvangen.

De ontmoeting tussen de paus en Meriam, die volgens de woordvoerder van het Vaticaan bedoeld was als ,,teken van nauwe verbondenheid en solidariteit met al degenen die voor hun geloof lijden'', duurde ongeveer een half uur. Franciscus heeft de Sudanese bedankt voor haar getuigenis van haar geloof.

Wereldnieuws
Ishaq was naar Rome gekomen aan boord van een Italiaans regeringstoestel. De Italiaanse staatssecretaris van Buitenlandse Zaken Lapo Pistelli, die zich het lot van de vrouw zeer heeft aangetrokken, vergezelde haar. Op het vliegveld Ciampino bij Rome verwelkomden premier Matteo Renzi en minister Federica Mogherini van Buitenlandse Zaken Ishaq. Zij werd wereldnieuws, toen ze half mei door een islamitisch tribunaal ter dood werd veroordeeld, omdat ze de religie van haar islamitische vader zou hebben opgegeven.

Verenigde Staten
Meriam Ishaq is grootgebracht door haar christelijke moeder. In de gevangenis beviel ze van een dochter. Het was haar tweede kind. Eerder deze maand werd de aanklacht tegen haar ingetrokken. Meriam blijft waarschijnlijk enkele dagen in Italië voordat ze naar de Verenigde Staten gaat.

Bron: ANP / Foto: ANP foto

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons