Stevie Wonder geeft getuigenis op North Sea Jazz

in Geloven

Eén van de grootste sterren van de hedendaagse muziek, de soullegende Stevie Wonder, stond vanavond op North Sea Jazz. Het was zijn tweede bezoek aan het festival.

Hij opende zijn optreden met een getuigenis en zei: “Ik hou van iedereen omdat mijn Vader in de hemel van mij houdt. Dat is het allerbelangrijkste: dat God mij liefheeft en dat wil ik jullie ook vertellen”!

Stevie Wonder begon zijn muzikale carrière in de Whitestone Baptist Church in Detroit. Tot op de dag van vandaag speelt het geloof een belangrijke rol in het leven van Stevie.

Dat is ook te horen in zijn liederen zoals bijvoorbeeld in het lied: 'Have a Talk With God', waarin hij herhaaldelijk zingt: “When you feel your life’s too hard, just go have a talk with God. (Als het leven soms te zwaar is, praat dan even met God)

Stevie zegt dat God zelf hem kansen en mogelijkheden gaf om ongekende muzikale toppen te bereiken. Stevie: “Velen zeiden vroeger tegen me: "Je hebt eigenlijk alles tegen. Je bent zwart, je bent blind en je bent arm. Maar God sprak tegen mij: ik zal je rijk maken, ik zal je vullen met inspiratie zodat je de wereld kan bemoedigen. Jij kan hoop en positiviteit brengen aan de mensen".

Stevie: “Ik geloofde God, en niet de mensen die negatief over mij spraken".

De Amerikaanse zanger, songwriter, muzikant en producer Stevie Wonder is een van de meest prominente figuren in de populaire muziek. Tot nu toe scoorde hij een indrukwekkende 49 Top 40 singles, waarvan 32 nummer 1 hits. Wereldwijd verkocht hij in totaal meer dan 100 miljoen albums.

Bron: Hollowverse.com/EO

 

 

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons