Rutte schrijft SGP-jongeren brief terug

in Geloven

Premier Mark Rutte heeft de SGP-jongeren een brief teruggestuurd naar aanleiding van hun open brief in het Reformatorisch Dagblad. Ze riepen Rutte op om tijdens zijn bezoek aan Vietnam aandacht te vragen voor politieke vrijheid en de positie van christenen in Vietnam. Naast diplomatieke en economische banden, moet er volgens de SGP-jongeren aandacht worden besteed aan ‘donkere kant’ van Vietnam.

Rutte stelt in zijn brief, die de SGP-jongeren maandag ontvingen, dat hij zijn werkbezoek nadrukkelijk aandacht heeft geschonken aan de mensenrechtensituaties in Vietnam. “Economische diplomatie en het aankaarten van mensenrechten zijn geen gescheiden trajecten”, schrijft Rutte in zijn brief volgens het Reformatorisch Dagblad. Hij geeft verder aan dat het onderwerp mensenrechten een vast op de bilaterale agenda met Vietnam staat.

Premier Rutte geeft aan de betrokkenheid van de jongerenorganisatie ‘zeer op prijs’ te stellen.

SGP-jongerenvoorzitter Jan-Willem Kranendonk vertelt in het Reformatorisch Dagblad dat hij blij is met de brief van Rutte: “In Vietnam is er voor bijvoorbeeld religieuze minderheden te weinig ruimte en worden mensenrechten met voeten getreden. Dat was voor ons de reden om aan de minister-president deze open brief te sturen en wij zijn blij dat hij daar ook ruim aandacht aan heeft besteed in gesprekken met de Vietnamese leiders.”

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons