Raam ingegooid bij opperrabbijn in Amersfoort

"Ik ben waarschijnlijk te veel pro-Israël." aldus opperrabijn Binyomin Jacobs

in Christelijk Nieuws

Bij het huis van opperrabbijn Binyomin Jacobs in Amersfoort is donderdagochtend vroeg een ruit ingegooid. Dat heeft Jacobs bevestigd na een bericht van EenVandaag.

,,Dit is de vijfde keer in 2 jaar tijd. De boodschap lijkt me duidelijk. Ik ben waarschijnlijk te veel pro-Israël. Ik ben joods, ik ben opperrabbijn. Het zou infantiel zijn als ik die link niet zou leggen'', liet Jacobs weten aan het ANP.

Geen toeval
Volgens Jacobs is op bewakingscamera’s te zien dat de ruit van de serre rond een uur of vijf werd vernield. Jacobs sliep toen. ,,Vanmorgen kwam ik beneden en lag de hele serre onder het glas. Die steen ligt niet zomaar ergens voor het oprapen. Die is bewust ergens vandaan gehaald en over de schutting naar mijn huis gegooid. Het zal niet zo zijn dat iemand door de straat rijdt en net het huis van de opperrabbijn beschadigt. Dat zou wel heel toevallig zijn.''

Aangifte
Jacobs zegt dat hij aangifte heeft gedaan bij de politie. ,,Ik ga het recht niet in eigen hand nemen. De overheid moet mij beschermen. Ik val niemand lastig, ik heb het recht hier te leven. Het enige probleem is kennelijk dat ik joods ben, maar dat probleem aanvaard ik met liefde.''

Als opperrabbijn geeft Jacobs leiding aan vijf rabbijnen. Zijn werkgebied is heel Nederland met uitzondering van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Leiden.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons