Palestijnse jongen levend verbrand

Wraak voor de moord op drie Israëlische tieners

in Christelijk Nieuws

De 16-jarige Palestijnse jongen Mohammed Abu Khudair die afgelopen week in Oost-Jeruzalem werd vermoord, is naar verluidt levend verbrand. Dat heeft de Palestijnse procureur-generaal Mohammed al-A'wewy laten weten, meldde het Palestijnse persbureau Wafa.

,,De directe doodsoorzaak zijn verbrandingen door vuur en de complicaties daarvan'', aldus A'wewy. Israëlische doktoren in Tel Aviv zouden de autopsie hebben uitgevoerd. De spanningen tussen Israël en de Palestijnen in Jeruzalem zijn sterk opgelopen door het incident.

Palestijnse demonstranten denken dat de jongen is ontvoerd en vermoord door Israëlische extremisten die wraak wilden nemen voor de moord op drie Israëlische tieners eind juni. Dat gebeurde in de door Israël bezette Palestijnse Westelijke Jordaanoever. De Israëlische jongens werden ontvoerd en vermoord teruggevonden in de buurt van Hebron.

De jongen wordt vandaag begraven. Hierdoor is het de hele dag al onrustig in Jeruzalem. Tientallen gemaskerde Palestijnen zijn vrijdagavond laat slaags geraakt met de Israëlische politie in Jeruzalem. Dat meldde de Israëlische krant The Jerusalem Post.

Het kwam tot botsingen in de wijk Shuafat in het oosten van de hoofdstad. Dat deel van Jeruzalem wordt door de Palestijnen beschouwd als de hoofdstad van Palestina. Volgens de politie probeerden relschoppers een lantaarnpaal te vernielen met een cirkelzaag en renden ze weg toen agenten hen wilden aanhouden.

Ook in de buurt van de joodse nederzetting Maaleh Adumim op de Westelijke Jordaanoever braken rellen uit. Ruim 40 Palestijnen gooiden daar met stenen en molotovcocktails. Ook rolden ze brandende autobanden naar agenten. Die zetten traangas en rubberen kogels in om de betogers uit elkaar te drijven.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons