Obamacare weigeren om religieuze redenen mag

'Commerciële instellingen mogen er een religieuze mening op na houden'

in Geloven

Volgens het Amerikaanse Hooggerechtshof mogen bedrijven die de zorgverzekering van hun werknemers regelen zich onttrekken aan een deel van de nieuwe zorgwet, Obamacare, als zij religieuze bezwaren hebben tegen het gratis verstrekken van voorbehoedsmiddelen voor vrouwen.

Volgens Obamacare, de zorgwet die alle Amerikanen verplicht tot een basisverzekering voor zorgkosten, moet anticonceptie gratis beschikbaar zijn voor vrouwen. Sommige christenen zijn echter van mening dat men geen voorbehoedmiddelen mag gebruiken. Een aantal bedrijven was naar de rechter gestapt omdat ze niet verplicht wilden worden hun werkneemsters zo te verzekeren dat ze gratis anticonceptie kunnen krijgen. 

Het is voor het eerst dat een Amerikaans hooggerechtshof besluit dat commerciële instellingen er een religieuze mening op na kunnen houden.

Lees verder op Trouw.nl

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons