Manifestatie voor Israël op de Dam

"Ik hoop op een paar honderd man"

in Christelijk Nieuws

Donderdag staat er een manifestatie gepland voor Israël. De raketaanvallen in het land geven Israël het recht zichzelf te verdedigen, volgend de betogers.

Initiatiefnemers zijn het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI), Christenen voor Israël (CvI) en de CIDI Jongerenorganisatie (CIJO). De Joods Nederlandse Kerkgenootschappen en Federatie Nederlandse Zionisten ondersteunen de actie. De achterban van de initiatiefnemers vroegen naar aanleiding van de anti-Israëlmanifestatie of er ook een manifestatie voor Israël kwam.

Politieke boodschap
Christenen voor Israël wil graag een tegengeluid laten horen en zo laten zien dat er ook Nederlanders zijn die voor Israël zijn. Ondanks dat minister-president Rutte het eens is dat Israël het recht moet hebben om zich te verdedigen, is deze uitspraak voor de initiatiefnemers niet genoeg. CvI wil dan ook dat niet alleen Nederlandse leiders voor de zelfverdediging van Israël zijn. Het liefste zouden ze zien dat ook andere EU-leiders het eens zijn.

De manifestatie doet niet alleen een oproep aan de politiek, maar Christenen voor Israël wil ook een oproep doen aan de Nederlandse bevolking. De manifestatie staat gepland op donderdag 17 juli om 19.00 uur. De initiatiefnemers verwachten een paar honderd mensen op de Dam in Amsterdam.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons