Koningspaar bij viering 10 jaar PKN

Viering wordt live uitgezonden

in Christelijk Nieuws

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn zondagmiddag 14 september bij de viering van het 10-jarig bestaan van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN). De viering is in kerkgebouw De Fontein in Nijkerk.

In de middag preekt dominee Arjan Plaisier, secretaris-generaal (scriba) van de Protestantse Kerk, over twee Bijbelteksten die met het thema verbinden. Plaisier is een Nederlandse theoloog, predikant en voormalig zendeling. Sinds medio 2008 is hij scriba (secretaris) van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN), het grootste protestantse kerkgenootschap van Nederland.

Ook zijn er muzikale optredens tijdens de viering, liet de Rijksvoorlichtingsdienst maandag weten.

De omroepen IKON en EO zenden de viering live uit op televisie op 14 september 2014 om 14.30 uur. Het thema van de bijeenkomst sluit aan bij dat van de jaarlijkse zogeheten startzondag, waarmee bijna elke plaatselijke kerk in september het kerkelijk jaar opent.

De Protestantse Kerk in Nederland is te gast bij de hervormde gemeente Nijkerk ‘De Fontein’. Er is bewust voor deze gemeenschap gekozen, omdat hun kerkgebouw nog maar drie jaar oud is. Plaisier: “Zo’n nieuw gebouw straalt toekomst uit. We willen bij de viering van tien jaar Protestantse Kerk niet zozeer terugblikken naar het verleden, maar vooral vooruit kijken.”De PKN is op 1 mei 2004 ontstaan uit de vereniging van de Nederlandse Hervormde Kerk, de Gereformeerde Kerken in Nederland en de Evangelisch-Lutherse Kerk. De kerk telt 2 miljoen leden, verdeeld over ongeveer 1600 plaatselijke kerken.

Bron: ANP/EO

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons