Kerken staan stil bij vliegtuigramp

"Als er mensen en families lijden dan lijden we allen mee.''

in Christelijk Nieuws

De Protestantse Kerk in Nederland (PKN) en de Nederlandse Bisschoppenconferentie hebben hun medeleven betuigd aan de nabestaanden van de slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne. Ook roepen ze gelovigen op voor hen te bidden tijdens de kerkdienst en mis zondag.

"Wij roepen alle gelovigen op om alles te doen wat mogelijk is om de nabestaanden op te vangen en te ondersteunen. En wij roepen alle gelovigen op om in de vieringen op komende zondag de slachtoffers in de barmhartigheid van God aan te bevelen en te bidden om kracht en moed voor de nabestaanden,” zei Kardinaal Eijk, voorzitter van de Bisschoppenconferentie.

"Woorden schieten te kort'', zegt dominee Arjan Plaisier, secretaris-generaal (scriba) van de Protestantse Kerk. "Wij denken aan de nabestaanden en bidden voor hen. Wij zullen dat zondag ook doen, wanneer we als gemeente samenkomen. Als we het ‘Heer, ontferm U bidden’. Wellicht door dan ook namen te noemen van omgekomen mensen en van nabestaanden. Want als er mensen en families lijden, dan lijden we allen mee.''

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons