Kerken groeien in de Verenigde Arabische Emiraten

in Christelijk Nieuws

Conferentie voor Nepalese christenen trok ruim 500 bezoekers

In een islamitisch land dat deel uitmaakt van de Arabische schiereilanden verwacht je geen overvolle kerken. Toch zijn er in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) honderden bloeiende gemeenten. De christenen komen vooral uit het buitenland. Wel 85 procent van de bevolking is gastarbeider. Dit meldt Operatie Mobilisatie via de website. 

Niet alle landen op de Arabische schiereilanden hebben een open houding ten opzichte van christenen. Het Oasis Hospital in Al Ain is voor een groot deel verantwoordelijk voor de goede verstandhouding in de VAE. De lokale bevolking was blij met dit ziekenhuis en de christelijke medewerkers mochten op het terrein van het ziekenhuis ook kerkdiensten beleggen. Inmiddels zijn er op dit terrein wel 32 groepen gelovigen uit landen uit Zuid-Azië die iedere week een bijeenkomst hebben.

De luide oproepen tot gebed van de naburige moskee zetten geen remmen op het enthousiasme van de gelovigen in de bijeenkomsten.

Groeiende kerken
Pastor Stan Rubesh woont al 22 jaar in de VAE. Hij heeft met eigen ogen gezien hoe de Sri-Lankaanse en Nepalese gemeenschap is gegroeid en verwacht dat ook andere taalkundige en etnische groepen gastarbeiders hun eigen kerk zullen stichten. “Laatst was er een conferentie voor Nepalese christenen waar ongeveer 500 mannen en vrouwen op af kwamen”, vertelt pastor Stan Rubesh. “De meeste waren tot geloof gekomen ná hun verhuizing naar de Verenigde Arabische Emiraten!” Lees verder: Christelijknieuws.nl

 

 

 

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons