Kerken geven kado aan Feijenoord

'Kerkado': Rotterdamse kerken steken handen uit de mouwen

in Christelijk Nieuws

In de tweede helft van augustus gaan 500 vrijwilligers uit de Rotterdamse kerken hun diensten aanbieden aan de achterstandswijk Feijenoord. De gezamenlijke kerken noemen dit 'Kerkado': een kado van de kerk aan de stad.

De vrijwilligers ondersteunen en versterken projecten die voortkomen uit de wijk zelf. De kerkelijke vrijwilligers uit de havenstad kunnen zich via een website opgeven voor projecten waar ze zich voor willen inzetten. 

Bingo-vaartocht
Het gaat om projecten voor kinderen, jongeren en senioren, het opknappen van een park of gebouw en samen eten of samen iets doen. Concreet kun je je als vrijwilliger inzetten voor bijvoorbeeld een kinderfeestweek, het schilderen van een trap van een buurthuis, een sollicitatietraining voor jongeren, of een bingo-vaartochtvoor senioren.

Augustus
Het project zal plaatsvinden van 18 t/m 31 augustus 2014 op verschillende plekken in de wijk Rotterdam-Feijenoord. De bestaande initiatieven in de wijk wil Kerkado graag versterken, ondersteunen en een duwtje in de rug geven.

Bekijk hierboven de video waarin pastor Joris van de Spek het idee toelicht 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons