ISIS claimt verwoesting Jona's graf

Duitse hoogleraar: "beeldenstormers hebben eigen gedenkplaats verwoest"

in Christelijk Nieuws

De islamitische terreurgroep ISIS beweert het graf van de Bijbelse profeet Jona in het vroegere Ninevé (nu het Iraakse Mosul) te hebben verwoest. Dat meldde de Duitse nieuwsdienst Idea dinsdag. Filmpjes van de vernieling werden op Youtube geplaatst.

(imported body)

Het vroegere Ninevé werd vorige maand veroverd door de islamitische terreurgroep. De ISIS riep er een islamitische staat (een kalifaat) uit en voerde de shariawetgeving in. Naast het 'graf van Jona' sloeg de ISIS ook de hand aan talloze kerken en kloosters.

Volgens de Duitse hoogleraar H. H. Klement heeft de terreurgroep het echter bij het verkeerde eind: "De profeet is volgens de Bijbel niet in Ninevé gestorven. Jona werd als profeet naar Ninevé gestuurd, maar er is geen enkele aanwijzing in de Bijbel dat hij daar is gestorven en begraven."

Volgens de islam is de profeet aan het einde van zijn leven nog in Ninevé geweest. "Jona's graf is een islamitisch bedevaartsoord. De ISIS-beeldenstormers hebben dus hun eigen islamitische gedenkplaats verwoest", concludeert Klement.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons