'In God we trust' mag blijven hangen in raadszaal VS

Roach: "Iedereen mag bepalen welke god ingevuld wordt. Het is all-inclusive"

in Christelijk Nieuws

De raad van het Pierce rechtsgebied in Washington, heeft afgelopen dinsdag het nationale motto 'In God we trust' goedgekeurd om weer te geven in hun raadszaal. Ook de slogan 'E pluribusunum', de Latijnse uitdrukking voor 'uit velen, een.' mag blijven hangen.

(imported body)

Er was veel controverse ontstaan over de uitspraak die volgens atheïsten een belediging is. Een van de zegsmannen die zich sterk maakten voor de verwijdering ervan stelt in The News Tribune dat er in een openbaar gebouw "geen sprake mag zijn van religieuze uitspraken".

Ook joodse inwoners hebben geklaagd dat de uitspraak te exclusief is. "Alsof ze willen zeggen dat iedereen die geen christen is niet welkom is", reageert een inwoner.

Tijdens de openbare bijeenkomst, waar de gemoederen hoog opliepen en enkelen uit de zaal moesten worden verwijderd, stelde iemand als compromis voor meerdere goden op te nemen in het motto. Dat verzoek werd geweigerd. Raadsvoorzitter Dan Roach meldde dat de uitspraak niet stelt 'In Mohammed we trust', of 'In Jesus we trust'. "Iedereen mag bepalen welke god ingevuld wordt. Het is all-inclusive", aldus Roach.

Bron: IKON

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons