“Ik ga de straat op om vriendschap uit te delen”

Arjan is vrijwilliger bij het Leger des Heils

in Geloven

Overdag business consultant, in de avond mee met de soepbus voor het Leger des Heils. Arjan Visser helpt Maastrichtse buitenslapers door hun soep en boterhammen te geven. Dit werk doet hij echt vanuit zijn geloof: “Ik wil de liefde van onze Hemelse Vader doorgeven.”

Arjan wilde altijd al iets voor daklozen doen, het liefste eten rondbrengen. Toen hij hoorde dat het Leger des Heils in Maastricht de Soepbus was begonnen, vond hij dat eigenlijk een beetje jammer omdat hij dat zo graag had willen doen. Hij was even teleurgesteld, maar melde zich snel aan om als stagiaire met het Leger des Heils mee te gaan. En zo zijn uit zijn kerk,Nieuw Leven Maastricht, nog meer vrijwilligers gaan helpen met de Soepbus.

Arjan heeft het gevoel alsof hij tot zijn doel komt door dit te doen: “Want in de bijbel staat ook meerdere keren: zorg voor de armen”. Een heel contrast is het natuurlijk om in de ochtend business consultant te zijn en in de avond rond te rijden met de Soepbus. Op zijn werk vertelt hij ook over zijn vrijwilligerswerk: “Ik moet eerder weg, ik ga naar de Soepbus.” Dit om ze een beetje wakker te schudden.

Zijn eerste ervaring met de Soepbus was indrukwekkend “ik gaf iemand een hand en die gaf mijn hand niet meer terug, hij hield hem zelfs stevig beet. Dat is typerend voor deze mensen, ze leven heel teruggetrokken, buiten de maatschappij.” Toen zijn hand zo werd vastgehouden dacht hij: “krijg ik mijn hand weer terug én hoe krijg ik hem dan weer schoon?” Nu is dit natuurlijk helemaal niet meer zo.

Voor Arjan is de soep en het brood een manier om vriendschap te bouwen, maar vooral om de buitenslapers ook aandacht te geven. “Soms help ik iemand om in een kamer te gaan wonen en soms ook andersom helaas.” Hij en de vrijwilligers van zijn kerk nodigen de mensen ook uit voor de zondag, daar hebben ze ook soep en brood.

Kijk vanmiddag om 17.05 uur naar Geloven op 2 en zie ook hoe Herman Wegter, Arjan helpt met de Soepbus.

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons