Herdenkingsdienst in St. Joriskerk voor Kris en Lisanne

Burgemeester Bolsius van Amersfoort zal tijdens de dienst namens de ouders spreken

in Christelijk Nieuws

De families van Kris Kremers en Lisanne Froon uit Amersfoort houden volgende week vrijdag in de Sint-Joriskerk in Amersfoort een herinneringsbijeenkomst voor beide vrouwen. Kremers en Froon verdwenen begin april in de bossen rond Boquete in Panama. Vorige maand werden lichaamsdelen van de vrouwen gevonden.

Burgemeester Lucas Bolsius van Amersfoort zal tijdens de dienst namens de ouders spreken, zo laten de nabestaanden weten. Daarnaast halen vrienden en naasten van beide vrouwen ,,dierbare herinneringen'' op. Ook wordt de lievelingsmuziek van het tweetal gedraaid. Het is de bedoeling dat alle aanwezigen aan het eind van de bijeenkomst een kaars aansteken. De families vragen mensen die niet naar Amersfoort kunnen komen om thuis kaarsen aan te steken.

Naar Kris Kremers en Lisanne Froon is maanden intensief gezocht. De zaak kwam in een stroomversnelling toen een Indiaanse vrouw in een rivier op 8 uur lopen afstand van Boquete een rugzak met spullen van de vrouwen vond. In de buurt van die rugzak bleken ook lichaamsresten te liggen. Op 24 juni bleek dat er zowel DNA-materiaal van Kremers als van Froon was gevonden. Wat er met de vrouwen is gebeurd, is nog niet duidelijk. Mogelijk zijn zij verdwaald tijdens een wandeling. Het is ook niet uitgesloten dat ze slachtoffer van een misdrijf zijn geworden. Daarnaar loopt nog een onderzoek.

Iedereen die de afgelopen maanden heeft meegeleefd met de nabestaanden is welkom in de kerk. Daar is plaats voor maximaal 900 mensen, laat de gemeente Amersfoort weten. Het is verboden om in de kerk te filmen of te fotograferen.

De dienst begint om 7 uur vrijdagavond en duurt tot ongeveer half 9. De kerk is een uur eerder open.

Bron: ANP 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons