Grote angst onder christenen in Mosul

Vluchten, bekeren of de doodstraf in Irak

in Christelijk Nieuws

Onder christenen in Irak heerst grote angst en onzekerheid. Zo zijn christenen uit de Iraakse stad Mosul door leden van de islamitische terreurbeweging ISIS voor een ultimatum gesteld. Binnen 24 uur weg zijn, bekeren tot de islam, geld betalen om te mogen blijven of de doodstraf.

(imported body)

De familie van Zaid koos ervoor om te vluchten. De familie woont al generaties lang in Mosul. Onzekerheid heerst onder de gevluchte mensen.

Veel van de christenen uit Mosul zijn naar de nabijgelegen stad Arbil gevlucht. Daar zorgen de Verenigde Naties voor opvang, eten en spullen. Mosul is een stad waar christenen al wonen sinds het begin van het christendom. Ten tijde van Saddam Hoessein woonden er nog tienduizenden van hen, inmiddels zijn ze bijna allemaal gevlucht.  

<iframe src="http://www.spirit24.nl/player/frame/?episode=urn:vpro:media:program:43890707&type=urn&width=560&height=320&still=&autostart=off&volume=5&startTime=00:00:00" style="border: none; overflow: hidden;" frameborder="0" height="320" width="560"></iframe>

Bron: NPO Spirit / Beeld: wiki

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons