Gay Pride Kerkdienst in Keizersgrachtkerk

in Christelijk Nieuws

Op zondag 3 augustus wordt de jaarlijkse Gay Pride Kerkdienst in de Keizersgrachtkerk gehouden. Het thema van de dienst is Listen, aansluitend bij het thema van de Gay Pride. Voorafgaand aan de dienst is er een TransPride-ontbijt voor gelovige transgenders en hun familieleden en vrienden.

"Met het ontbijt willen we een activiteit aanbieden die ontspanning biedt en waarin gelovige transgenders en hun vrienden en familie in alle rust van gedachten kunnen wisselen", zegt Per Vermaas die betrokken is bij de organisatie.

Tijdens de dienst is er ruimte voor gebed, het aansteken van een kaarsje en een persoonlijke zegen door een van de predikanten.

Na de Gay Pride Kerkdienst is er gelegenheid voor ontmoeting. Ook vindt dan de lancering plaats van www.regenbooghulp.nl, een website om ondersteuning te geven bij het uit de kast komen van lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders met een christelijke identiteit. Volgens Mariecke van den Berg, stafmedewerker van LCC, een organisatie die zich inzet voor sociale acceptatie van homoseksualiteit in christelijke kringen, is het 'voor gelovige LHBT's belangrijk dat ze terecht kunnen bij een hulpverlener die recht doet aan hun geloofsovertuiging.'

Het ontbijt begint om 10.00 uur. De kerkdienst start om 12.30 uur.

Bron: Protestants Amsterdam & Landelijk KoördinatiePunt groepen kerk en homoseksualiteit

 

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons