Film met Liam Neeson over vervolging christenen Japan

Hoe een Portugese evangelist verplicht werd christenen te gaan vervolgen

in Christelijk Nieuws

De bekende Amerikaanse filmregisseur Martin Scorcese begint in september met de verfilming van het boek 'Stilte' uit 1966 van de Shusako Endo over het verhaal verteld van Tome Ferreira, een Portugese jezuïet die in de zeventiende eeuw als leider op missie werd gestuurd naar Japan.

Het land stond in rep en roer na een rebellie in 1637. Christelijke boeren protesteerden tegen de drastische belastingverhoging, waarna het leger op brute wijze de boeren vermoordden en het katholieke geloof vervolgens verboden werd. In schuilkerken beleden de christenen hun geloof in het geheim.

Dramatische gevolgen
Ferreira (1580-1650) zweerde na marteling zijn geloof af, om de groep christenen te redden die tegelijk met hem werd gearresteerd. Zijn geloofsafval had dramatische gevolgen, omdat hij later werd gedwongen de verblijfplaatsen van christenen in Japan bekend te maken.

Historische details
Scorsese laat zich bij de verfilming onder meer adviseren door de Amerikaanse jezuïet James Martin van het katholieke tijdschrift 'America' en Renzo de Luca, een Argentijnse jezuïet en directeur van het museum van de martelaren van Nagasaki. Een professor Japanese cultuur helpt Scorsese ervoor te zorgen dat de historische details correct worden weergegeven. De voorbereiding van de film nam 8 tot 10 jaar in beslag. De hoofdrol wordt gespeeld door Liam Neeson.

Bekijk het boek 'Stilte' uit 1966 van Shusako Endo (1923-1996).


Bron: IKON/Kerknet / Foto: wikipedia

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons