Engelse kerk: bisschopsambt open voor vrouwen

Het hoofd van de kerk is al een vrouw, koningin Elizabeth II.

in Christelijk Nieuws

De leiding van de anglicaanse Church of England heeft maandag met grote meerderheid besloten dat vrouwen bisschop kunnen worden.

De algemene synode van de kerk is het hier na 5 uur debatteren in York over eens geworden. In 2012 sneuvelde het toen voorgelegde plan hiertoe. Het voorstel van maandag moet formeel nog door andere instellingen worden goedgekeurd. Op zijn vroegst eind dit jaar zouden dan in Engeland vrouwelijke bisschoppen worden gewijd. Het hoofd van de kerk is al een vrouw, koningin Elizabeth II.

De Church of England geldt als de kern van de anglicaanse kerk. Dat is een afscheiding uit 1534 van de rooms-katholieke kerk. Andere anglicaanse kerken elders in de wereld hebben al lang vrouwen als bisschop of in andere hoge functies.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons