Directeur Youth for Christ stopt na 20 jaar

"Mijn verlangen is dat kerk warme plek is voor jongeren."

in Christelijk Nieuws

Directeur Edward de Kam legt zijn functie na 20 jaar neer. Hij gaat leiding geven aan Youth for Christ (YfC) in Europa, Midden-Oosten en Noord-Afrika. Dit meldt het Nederlands Dagblad.

In 20 jaar is er veel veranderd volgens De Kam. Zo werd de leeftijdsgrens voor de jongeren van 15 jaar naar 10 jaar gezet, stopten er verschillende activiteiten, zoals het Flevofestival, maar kwamen er ook nieuwe bij. Het wel bekende Youth Alpha is daar één van. "Ik wilde ook het evangelisatiekarakter van YfC verstreken. We zijn niet geroepen om het geloof van christelijke jongeren te versterken, maar om ze toe te rusten niet-gelovige vrienden te bereiken."
Het verlangen van de Kam is dat kerken warme plekken zijn en blijven voor de jeugd. "Dit is de blijvende uitdaging voor Youth for Christ."

Leiding
Edward de Kam gaat dus leiding geven aan Youth for Christ in Europa, het Midden-Oosten en Noord-Afrika. YfC werkt in 30 verschillende landen in de wereld en overal groeit het werk. Vanaf 1 september zal De Kam deze rol in gaan nemen. "Mijn taak is de identiteit van Youth for Christ in al deze landen te bewaken en te versterken."

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons