Directeur Open Doors Nederland vertrekt

Organisatie die wereldwijd opkomt voor vervolgde christenen krijgt nieuwe directeur

in Christelijk Nieuws

Directeur Tjalling Schotanus vertrekt bij Open Doors Nederland. Hij gaat een internationale functie bekleden binnen Open Doors.

(imported body)

Schotanus gaf sinds 1 januari 2001 leiding aan de Nederlandse afdeling van Open Doors.

In de bijna veertien jaar dat Schotanus aan het roer stond van Open Doors Nederland, maakte de organisatie een forse groei door. „Dat is niet mijn verdienste”, zegt hij in het persbericht waarmee Open Doors zijn vertrek dinsdagmiddag bekendmaakte, „maar het tekent wel de toename van vervolging van christenen wereldwijd en ons groeiende inzicht door de jaren heen in de kenmerken van vervolging wereldwijd. Met die toename is onder Nederlandse christenen ook de bewustwording gegroeid dat zij een geestelijke eenheid vormen met hun vervolgde broeders en zussen, en dat we daarom ook een verantwoordelijkheid hebben hen te ondersteunen.”

De groei van de organisatie maakt echter dat Schotanus „niet langer verschillende functies en verantwoordelijkheden binnen de organisatie combineert, maar een bewuste keuze maakt voor zijn internationale verantwoordelijkheden.”

Lees verder bij het Reformatorisch Dagblad

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons