Costa Ricaanse doelman bedankt God na redding

Keylor Navas: "Ik praat met God en vraag Hem mij te helpen"

in Christelijk Nieuws

Na een historische redding tegen Griekenland afgelopen zondag werd doelman Keylor Navas de 'held van Costa Rica' genoemd. In interviews en op social media gaf Navas echter alle eer aan God voor zijn prestaties. "Ik praat met God en vraag Hem mij te helpen", zei hij in een interview met Protestante Digital.

De redding van Navas was cruciaal voor het Costa Ricaanse elftal. Na beter genomen strafschoppen plaatste Costa Rica zich ten koste van Griekenland voor de kwartfinales van het WK, waarin zij het op moeten nemen tegen het Nederlands elftal. Navas: "Ik zeg God dat alles wat ik in de wedstrijd zeg en doe voor Zijn glorie is, en ik vraag hem of Hij een engel aan elke kant van het doel wil zetten, zodat alles goed zal gaan".

Navas gaf toe dat een aantal mensen de spot dreven met met het openlijk uitdragen van zijn geloof. "Mensen kunnen me bespotten vanwege mijn geloof in God en vaak wordt ik beledigd als ik kniel in het stadion", zegt Navas.

"Galaten 1:10 is mijn favoriete bijbeltekst", vertelt de doelman. Navas citeert: "Probeer ik nu mensen te overtuigen of God? Probeer ik soms mensen te behagen? Als ik dat nog altijd zou doen, zou ik geen dienaar van Christus zijn". Daaraan voegt hij toe: "Als ik me druk zou maken om wat mensen van me denken, zou ik vergeten deze tekst te omarmen."

Bron: ChristianToday 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons