CNN maakt indrukwekkende samenvatting van nationale rouwdag

in Christelijk Nieuws

Gisteren was heel Nederland in rouw. Met een minuut stilte, een rouwstoet, een stille tocht en de kerkdienst 'Verbonden in verdriet' werden de slachtoffers van de vliegtuigramp in Oekraïne herdacht. De Amerikaanse nieuwszender CNN maakte daarvan een indrukwekkende samenvatting.

Donderdagavond 24 juli herhalen de christelijke omroepen ‘Verbonden in verdriet: een uur van bezinning en gebed’ om 22.45 uur op Nederland 2. Deze bijeenkomst werd gisteravond gehouden in de Sint Joriskerk in Amersfoort en werd georganiseerd door de gezamenlijke kerken in Nederland om uitdrukking te geven aan het verdriet en de rouw die we allemaal voelen. Aanleiding is de ramp met vlucht MH17 in Oekraïne, waarbij bijna 300 slachtoffers vielen.

‘Verbonden in verdriet’, donderdag 24 juli, 22.45 uur, uitgezonden door EO, IKON, KRO-NCRV, RKK en ZVK op Nederland 2Foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons