Christusbeeld in blauw tegen mensenhandel

in Christelijk Nieuws

Deze week is het wereldberoemde Christusbeeld in Rio de Janeiro in blauw uitgelicht. Dit wordt gedaan om de aandacht te vestigen op bestrijding van mensenhandel. Het blauwe licht is geïnspireerd door de Blue Heart Campaign against Human Trafficking, een campagne van de Verenigde Naties.

De mensenrechtenorganisatie werkt in Rio de Janeiro nauw samen met de Katholieke Kerk om de mensenhandel aan de kaak te stellen. Bij het ontsteken van het licht op immense beeld mocht de aartsbisschop van de stad niet ontbreken.

Volgens de Verenigde Naties leven er momenteel zo’n 2,5 miljoen mensen in slavernij, waaronder ook veel kinderen. Het blauwe licht staat symbool voor het verdriet van de slachtoffers van mensenhandel, maar ook voor de kille manier waarop mensenhandelaars te werk gaan. Ondanks dat de situatie de laatste tijd is verbeterd, moet er volgens de Braziliaanse minister van justitie veel werk verzet worden.

Het Christusbeeld stond tot en met 30 juli in het blauwe licht. Het is de eerste Werelddag tegen Mensenhandel die ooit wordt gehouden.


Bron: NPO Spirit

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons