Bloemen en grote schermen bij kerkdienst

LIVE uitzending op 23 juli om 19:00 NL2

in Christelijk Nieuws

Bij de speciale gebedsdienst "Verbonden in Verdriet" voor de slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne zullen woensdag ook grote televisieschermen buiten de kerk staan en kunnen mensen op een speciale plaats bloemen leggen.

De christelijke omroepen KRO-NCRV, EO, IKON en RKK maakten dinsdag meer bekend over het programma van de eerder al aangekondigde dienst in de Sint Joriskerk in Amersfoort.

Zo zullen bekenden van passagiers van MH17 spreken, levert Iris Kroes een muzikale bijdrage en zullen verschillende mensen uit de religieuze wereld spreken. De bijeenkomst genaamd Verbonden in Verdriet is te zien op woensdag 23 juli op Nederland 2 vanaf 19.00 uur. De dienst wordt een uur van gebed en bezinning, aldus de Nederlandse kerken en de omroepen.

,,De bijeenkomst is open voor iedereen die zich getroffen voelt door de ramp en voor mensen die willen meeleven met de nabestaanden'', laten de omroepen weten. Er is echter beperkt plek in de kerk, vandaar dat er grote schermen op de Hof bij de kerk worden gezet. Als ook dat plein vol is, kunnen mensen worden geweigerd.

Bron: EO/ANP 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons