Bijbelvereniging draait verlies door grotere vraag

in Geloven

De Bijbelvereniging, die gratis bijbels verspreidt in hotels, vakantieparken, zorginstellingen en gevangenissen, heeft vorig jaar 3250 exemplaren meer geplaatst dan in 2012. Dat zorgde voor een verlies van 27.000 euro.

(imported body)

De Bijbelvereniging, die gratis bijbels verspreidt in hotels, vakantieparken, zorginstellingen en gevangenissen, heeft vorig jaar 3250 exemplaren meer geplaatst dan in 2012. Dat zorgde voor een verlies van 27.000 euro. In totaal leverde de Bijbelvereniging in 2013 ruim 18.000 Bijbels aan zulke instanties.

De toename is een gevolg van het besluit om in 2013 nadrukkelijker in te gaan op de vraag naar bijbels in zorginstellingen en gevangenissen. De vereniging gaat nu gericht en per provincie na hoe groot de behoefte aan Bijbels is. Dat resulteert in "een enorme toename van de vraag", aldus bureaumanager Jaap van Middendorp. Dat in verzorgingstehuizen, asielzoekerscentra en zeker ook in gevangenissen de bijbels zo gretig aftrek vinden komt volgens Van Middendorp omdat ze "er rust, troost en houvast in vinden".

Hotelketens reageren juist sceptischer dan voorheen op het aanbod van gratis Bijbels. "Lange tijd vonden hoteleigenaars het prima dat er op iedere kamer een bijbel lag. Nu geven sommige hotels aan dat ze liever niet geassocieerd willen worden met het christelijk geloof."

Tussen haar oprichting in 1948 en 2013 verspreidde de Bijbelvereniging - vroeger de Nederlandse Gideons - 650.396 bijbels.

Bron: HetGoedeLeven

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons