'Bidden voor nabestaanden'

Arjan Plaisier reageert op tragische vliegramp

in Geloven

Een Boeing van Malaysian Airlines met zeker 280 passagiers aan bord is neergestort in Oekraïne. Ten minste 173 Nederlanders zijn bij de crash om het leven aangekomen. Zoals de berichtgeving nu lijkt uit te wijzen, is het vliegtuig neergehaald door een raket. Scriba Arjan Plaisier van de Protestantse Kerk reageert hieronder op de gebeurtenis.

(imported body)

'Onder de slachtoffers veel Nederlands. Woorden schieten te kort. Mensen, op weg naar hun bestemming, vinden onverhoeds de dood. Wij zijn allen diep geschokt. We denken aan de nabestaanden. Aan de momenten van hoop en vrees. Van de verbijstering als blijkt dat een geliefde, een familielid, een vriend, een kennis onder de omgekomenen is aangetroffen. 

Hoe is dit mogelijk? In wat voor wereld leven wij? Een wereld die er niet veiliger op wordt. Waar veel geweld is, waar wapens in verkeerde handen kunnen komen, waar chaos en strijd voor gevaar zorgen, waar ondanks veiligheidsmaatregelen mensen nergens meer veilig lijken te zijn. Zo is het altijd geweest, en het lijkt erop dat dit alleen maar ernstiger vormen aanneemt. 

Woorden schieten te kort. Wij denken aan de nabestaanden. En bidden voor hen. Wij zullen dat ook doen, zondag, wanneer we als gemeente samenkomen. Als we het '‘Heer, ontferm U' bidden’. Wellicht door dan ook namen te noemen. Van omgekomen mensen. Van nabestaanden. Want als er mensen en families lijden, dan lijden we allen mee.'

- Ds. Arjan Plaisier,
Scriba Protestantse Kerk in Nederland

Bron: Kerknieuws

Beeld: ANP / EPA

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons