"Als jongetje was ik bezig met leven en dood"

Otto de Bruijne in ‘Onderweg’ zaterdag 19 juli, 20.00 uur, Radio 5

in Mediatips

‘Onderweg’ Zomertop: Levenslessen van zes inspirerende gelovigen


Welke levenslessen over liefde, overgave, loslaten, angst, verdriet en authenticiteit leerden Otto de Bruijne, Margriet van der Kooi, Loek Bosch, Willem Jan Otten, Ron van der Spoel en Rikkert Zuiderveld? Kijk en luister naar hun levensverhaal in de Zomertop van Onderweg, met 6 van de mooiste afleveringen van het afgelopen halfjaar.

Zaterdag 19 juli: Kunstenaar Otto de Bruijne


Levensles: onechtheid is zonde.
Van Otto verscheen onlangs het boek 'Naar de stilte', over hoe zijn vluchtgedrag in een pelgrimage veranderde. 'Ik heb pas gaandeweg in mijn leven begrepen dat ik een vreemd jongetje was' zegt Otto. 'Ik voetbalde niet, maar was bezig met leven en dood. Ik vroeg mij af wat er achter de sterren zat en wie er aan het begin stond van dit absurde zootje. Het is toch absurd dat ons leven eindig is, dat wij afscheid moeten nemen? Dat is òf vreselijk wreed òf het is echt de bedoeling dat we ons gaan afvragen hoe dat zit.' Zo begon zijn eigen zoektocht.

‘Onderweg’ zaterdag 19 juli, 20.00 uur, Radio 5

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons