Al-Shabaab doodt christenen in Kenia

Alle niet-moslims moeten het gebied verlaten

in Christelijk Nieuws

In Kenia zijn afgelopen weekend en maandag tientallen christenen vermoord door de islamitische terreurgroep al-Shabaab. De aanvallen vonden plaats in het kustgebied van Kenia, nabij de grens met Somalië. Dat meldt Morning Star News.

Op maandag vielen twee doden bij een aanval op de protestantse Covenant Church in het plaatsje Hindi. Terroristen van al-Shabaab staken de kerk in brand, terwijl zich daar nog twee mannen schuil hielden, meldden lokale bronnen.
In het weekend vielen bij aanvallen op twee overwegend christelijke dorpen meer dan dertig doden, onder wie een 12 jarige jongen. Vele woningen werden in brand gestoken en een katholieke kerk in het dorp Gamba werd verwoest.

Bekeren
Een overlevende van de aanval vertelde dat de aanvallers schreeuwden dat alle niet-moslims het gebied moeten verlaten als ze zich niet zouden bekeren tot de islam. Vorige maand vielen er in hetzelfde gebied tientallen doden door aanvallen van de islamitische terreurgroep.
Bij de aanvallen van afgelopen week hebben terroristen al-Shabaab tenminste drie islamitische gevangen hebben bevrijd, die betrokken zouden zijn geweest bij de aanslagen in juni. Een politieagent en vijf anderen gevangen zijn daarbij vermoord, omdat ze geen koranverzen konden reciteren.

Bron: Katholiek Nieuwsblad / Morning Star News

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons