'Vieren dat je gelooft' op de EO Jongerendag

EO Jongerendag al 40 jaar het grootste christelijke feestje

in Geloven

Duizenden jongeren trekken zaterdag weer naar de Arnhemse Gelredome voor de EO-Jongerendag. De 40e editie van ,,het grootste christelijke evenement van Europa'' heeft dit jaar het thema One: één zijn. Een vooruitblik met de presentator van het evenement, Manuel Venderbos.

,,Het is ieder jaar een enorme trekpleister voor gelovige jongeren, maar dit jaar hebben wij voor jongeren uit de Relipop-scene een hele dikke line-up'', vertelt Venderbos. Met acts als Family Force 5, Rend Collective, BEAM Worshipband en Matt Redman is het aanbod zaterdag uiteenlopend. ,,Wij kiezen de bands uit op hoe zij in het geloof staan en bijvoorbeeld de inhoud van hun teksten. Het opkomen met een kettingzaag van Family Force 5 tijdens het nummer Chainsaw kan bruut overkomen. Toch zit er een gelovige boodschap in. Iemand die daarin misschien wat duidelijker is, is Matt Redman. Hij is bijna meer dominee dan zanger.''

Volgens Venderbos zit er nog genoeg potentie in de Jongerendag. ,,Het is gewoon leuk om met 25.000 jonge mensen te vieren dat je gelooft. Het bezoekersaantal is al jaren stabiel en de kaarten zijn altijd zo weg. Het voelt ook altijd een beetje als de verjaardag van het geloof. Er zullen daarom ook zeker nog meer edities komen, meer dan dat ik er presenteer.''

Mede door het succes denkt de tv-presentator voorlopig nog niet aan stoppen: ,,Het is voor mij de kers op de taart van het televisieseizoen. Ik doe het dit jaar voor de zevende keer en het is gewoon te gek om te doen. Via mijn programma's bereik ik misschien wel meer mensen, maar nu zie ik ze ook echt.''

Net als 2 jaar geleden valt de dag gelijk met een groot voetbaltoernooi. Alleen zit een gebed voor Oranje, als lolletje, er dit keer niet in. ,,Ik verwacht het niet. Voor deze editie bedenk ik vast een ander geintje, maar One is het thema en zeer waarschijnlijk leg ik nog wel een link naar de vrijdag voor de Jongerendag, als we tegen Spanje hebben gespeeld'', besluit Venderbos.

Bron ANP/EO

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons