Vernieuwde CityBijbel gepresenteerd

in Geloven

In de Oosterkerk in Zoetermeer is zaterdag de eerste City-Bijbel nieuwe stijl ten doop gehouden. De Bijbelvertaling gecombineerd met foto’s uit Zoetermeer werd gepresenteerd tijdens de officiële opening van de Oosterkerk (PKN) in de wijk Oosterheem.

De vernieuwde uitgave krijgt de naam Stadsbijbel Oosterheem en kan door geïnteresseerde bewoners in de wijk worden afgehaald.

De Oosterkerk is het nieuwe gebouw van de hervormde Ichthusgemeente, een van de wijkgemeenten van de Protestantse Gemeente Zoetermeer. De kerk komt in het winkelcentrum, het hart van de ruim 22.000 inwoners. Er ontstaat in het nieuwe kerkgebouw één gemeente met twee kerkvormen: traditionele en nieuwe vormen. Dit concept -Mixed Economy -komt uit de Anglicaanse kerk in Groot Brittannië. In het missionaire werk krijgt de CityBijbel een plaats.

Doelgroepbijbel
Voor Bible League is deze uitgave de volgende stap in de vernieuwing van de CityBijbel, meldt de organisatie. Bible League Nederland streeft er naar om met de CityBijbels iedereen in Nederland toegang te geven tot een Bijbel die goed te begrijpen is. Kerken en andere organisaties kunnen hun eigen ‘doelgroepbijbel’ laten maken. Een aantal pagina’s is vrij in te vullen en er is een leeskatern toegevoegd, die de lezer uitnodigt en helpt om in de Bijbel te lezen.

Met de nieuwe vormgeving heeft de Bijbel, die gecombineerd wordt met foto’s van de stad, het dorp of de doelgroep, een eigentijdse uitstraling. De Bijbel bevat het Nieuwe Testament.

De Citybijbel wordt geregeld gebruikt bij evangelisatiewerk. Volgens Bible League blijkt dat mensen die interesse hebben voor een stads-of dorpsbijbel, open staan voor gesprek. Vaak leidt dat tot een eerste kennismaking met de kerk en, of het christelijk geloof, aldus de organisatie.

 

Bron: Het goede leven

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons