Trouwen in kerk blijft populair

in Christelijk Nieuws

Uit gisteren gepubliceerde CBS-cijfers blijkt dat de groei van online dating vooral is toe te schrijven aan de 40-plussers op de relatiemarkt. Het CBS stelt dat twintigers aanzienlijk vaker gaan samenwonen of trouwen dan vijftigers.

(imported body)

Uit onderzoek van datingsite Parship blijkt dat trouwen nog steeds erg populair is bij singles onder de 40 jaar. 72 procent van de 30- tot 40-jarigen en zelfs meer dan 83 procent van de 18- tot 29-jarigen wil trouwen als zij de ware hebben gevonden. Maar uit het onderzoek blijkt ook dat men boven de 40 jaar geen grote wens heeft om in het huwelijksbootje te stappen. De mensen onder de 40 jaar willen het liefst een bruiloft met alles erop en eraan, zoals trouwen in het wit voor de kerk, terwijl de ouderen het liefst alleen naar het gemeentehuis gaan en het hierbij laten.

Ook verrassend is dat mannen meer belang hechten aan een traditionele bruiloft dan vrouwen. Twee derde van de singles onder de 30 jaar en de helft van de 30 tot 40 jarigen willen naast een burgerlijke ceremonie ook een ceremonie in een kerk in een witte trouwjurk en feestelijk pak. 

Een kwart van de singles onder de 40 vindt alleen een huwelijksceremonie bij de burgerlijke stand genoeg, maar dan wel 'in het wit'. Singles ouder dan 40 jaar daarentegen, hebben liever een ceremonie op het gemeentehuis zonder witte bruidsjurk en trouwpak.

Als het gaat om trouwen in de kerk en 'in het wit', blijken de meeste mannen echt romantisch te zijn. 44 procent trouwt het liefst op deze manier, voor vrouwen ligt dit percentage op 23 procent.

Bron: Parship

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons