RKK belicht dialoog tussen moslims en christenen

in Christelijk Nieuws

De rooms-katholieke omroep RKK komt deze zomer met een reportagereeks over de dialoog tussen moslims en christenen. De serie toont hoe deze interreligieuze dialoog in de praktijk werkt: in de samenleving, het onderwijs, bij jongeren, maar ook in het gezinsleven.

(imported body)

Hierbij komen verschillende projecten in België en Nederland aan bod. De serie start op 17 juni om 16.05 uur op Nederland 2 met een dubbele aflevering. Op 1 juli en 8 juli worden aflevering 3 en 4 uitgezonden om 16.30 uur. Hoofd RKK Leo Fijen: "Als er ergens een brug gebouwd kan worden tussen culturen, dan moet dat gebeuren tussen de gelovigen onderling, tussen moslims en christenen."

De serie duidt de kerkelijke leer maar laat ook in de praktijk zien hoe moslims en christenen samen komen. Fijen: "Als er ergens bemoedigende initiatieven zichtbaar worden, dan wordt dat geboren vanuit het gelovig hart van moslims en christenen. Als er ergens successen te melden zijn, dan beginnen die in de diaconale projecten die moslims en christenen met elkaar verbinden."

Bron: RKK

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons