Premier CAR: lever vrijwillig je vuurwapen in

in Christelijk Nieuws

Iedereen in de Centraal-Afrikaanse Republiek (CAR) met een vuurwapen zou deze volgende week vrijwillig moeten inleveren. Dat was de strekking van een oproep die premier Andre Nzapayeke van de CAR deed in een televisietoespraak zondag. Op 8 juni zou de nationale inzamelactie moeten plaatsvinden.

(imported body)

De eerste minister deed zijn oproep aan het einde van drie dagen van nationale rouw. Die werden ingesteld na de bloedige slachting van woensdag in een kerk in hoofdstad Bangui, die werd aangericht door islamitische troepen. Daarbij vielen 17 doden.

Het is de vraag op de oproep succesvol zal zijn. In het straatarme Afrikaanse land is sinds vorig jaar sprake van een golf van geweld tussen christenen en moslims. Meer dan 900.000 burgers zijn gevlucht of van huis en haard verdreven. Er is al een vredesmacht van de Afrikaanse Unie van 5500 man in het land, evenals een 2000 man sterke Franse troepenmacht. Die hebben het geweld echter allerminst kunnen beteugelen.

 

Bron & foto: ANP

 

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons