Paus: maffiosi niet meer welkom in de kerk

Werk van maffiosi is volgens paus "de aanbidding van het kwaad''

in Christelijk Nieuws

Paus Franciscus heeft zaterdag expliciet aangegeven dat leden van georganiseerde misdaadgroeperingen niet meer welkom zijn in de kerk. Hij noemde hun werk "de aanbidding van het kwaad'' en zei dat mafiosi "zijn geëxcommuniceerd''.

De paus noemde met name de 'Ndrangheta, de Calabrese tak van de georganiseerde misdaad, in zijn afkeuring over de maffia. "Zij die ervoor kiezen om hun leven te leiden langs dit pad van het kwaad, zoals maffiosi doen, staan niet in verbinding met God'', zei de paus tijdens een mis voor tienduizenden toehoorders.

De kerk moet de krachten bundelen in de strijd tegen deze organisatie, zei de hoogste autoriteit van de rooms-katholieke kerk. "Ze vereren het kwade en minachten het goede. Onze kinderen vragen erom, onze jongeren vragen erom. Ze hebben hoop nodig en het geloof kan hierin een uitweg bieden.''

In 1993 nam de toenmalige paus, Johannes Paulus II, in eveneens ferme bewoordingen afstand van de Siciliaanse maffia.

 

Bron en foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons