Paus: kerk die niet verrast, is ziek

in Christelijk Nieuws

Een kerk die niet verrast, is "zwak, ziek en stervend en moet worden opgenomen op de intensive care-afdeling". Dat heeft paus Franciscus zondag gezegd voor duizenden gelovigen tijdens de pinkstermis in de Sint-Pietersbasiliek in Rome, aldus de Italiaanse krant la Repubblica.

(imported body)

De christenen vieren met Pinksteren dat de Heilige Geest volgens de overlevering neerdaalde op de volgelingen van de aan het kruis gestorven Jezus. "Waar de geest van God arriveert, wordt alles opnieuw geboren en omgevormd", aldus Franciscus.

"Er waren mensen in Jeruzalem die er de voorkeur aan hadden gegeven dat de leerlingen van Jezus, verlamd door angst, in huis waren blijven zitten om geen ophef te veroorzaken. Maar de opgestane Heer stuurt hen de wereld in", aldus de paus, zinspelend op de bijbelse opdracht tot missie.

"De kerk van Pinksteren is een kerk die zich niet erbij neerlegt onnozel te zijn, een soort decoratie". De kerk moet de boodschap uitdragen die haar is toevertrouwd, ook als die boodschap 'stoort'.

De Argentijnse kardinaal Jorge Mario Bergoglio werd vorig jaar gekozen tot hoofd van de Rooms-Katholieke Kerk. Volgens de kerkelijke overlevering wordt de keuze van de kardinalen geïnspireerd door de Heilige Geest. In Nederland vormen de rooms-katholieken de grootste geloofsgemeenschap.

Bron: ANP

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons