Paul van Geest is theoloog van het jaar

in Mediatips

Zaterdagavond zijn tijdens de Nacht van de Theologie in de Rode Hoed te Amsterdam de winnaars van de twee jaarlijkse theologieprijzen bekend gemaakt. Hoogleraar kerkgeschiedenis Paul van Geest won de ‘Theologie Podiumprijs 2014’. De ‘Theologie Publicatieprijs 2014’ ging ex aequo naar ‘God Bewijzen’ van Stefan Paas en Rik Peels, en naar ‘De berg van de ziel’ van Christa Anbeek en Ada de Jong.

Theologie Podiumprijs 2014
Paul van Geest, hoogleraar kerkgeschiedenis in Tilburg, won de Theologie Podium Prijs vanwege zijn sprankelend en deskundig optreden in de media bij de verkiezing en het aantreden van de nieuwe paus Franciscus.
Andere genomineerden voor de prijs waren dit jaar Manuela Kalsky en Dick Covee.

Theologie Publicatieprijs 2014
De prijs voor het beste theologische boek gaat ex aequo naar Stefan Paas en Rik Peels voor 'God bewijzen’ en Christa Anbeek en Ada de Jong voor ‘De berg van de ziel’.

De jury heeft voor deze boeken gekozen, omdat die op uiteenlopende wijze voldoen aan de gestelde criteria: relevant, vernieuwend en toegankelijk voor een breed, geïnteresseerd publiek. De jury waardeert het dat Paas en Peels met hun spraakmakende boek het debat in christelijke kring hebben weten te bepalen. Anbeek en De Jong slagen er volgens de jury in met hun aangrijpende boek een breed, ook niet-christelijk lezerspubliek te interesseren voor de waarde en betekenis van dogma’s bij de ervaring van verlies.
Het andere genomineerde boek voor Theologie Publicatieprijs was ‘Zo zou je kunnen geloven‘ van Maarten Wisse.

Theologisch Jaaroverzicht
Op de Nacht van de Theologie werd ook het Theologisch Jaaroverzicht 2013/2014 gepresenteerd. Bekijk hier de video.
 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons