Ondergrondse stad Jeruzalem op Werelderfgoedlijst

in Christelijk Nieuws

Een stad onder een stad. Zo noemt UNESCO het gangenstelsel onder Jeruzalem. De organisatie heeft aangekondigd de door mensen gegraven grotten op de Werelderfgoed lijst te zetten. De grotten werden door joodse rebellen gegraven, toen de Romeinen Jeruzalem veroverden.

(imported body)

Later speelden de grotten een belangrijke rol tijdens de Kruistochten. Geen wonder dat de opzichter van het Beit-Maresha park, waaronder het gangenstelsel ligt, blij is met de erkenning.

De tunnels zijn een schatkamer voor archeologen en avonturiers. De ondergrondse stad kan ons meer vertellen over hoe de joden zich verdedigden tijdens de Romeinse bezetting. Ook zijn er veel verborgen doorgangen, deuren en altaren gevonden. Op de joodse rebellen na zijn de grotten amper bewoond geweest.

Bron: NPO Spirit

 

<iframe style="border: none; overflow: hidden;" src="http://www.spirit24.nl/player/frame/?episode=urn:vpro:media:program:43453745&type=urn&width=480&height=275&still=&autostart=off&volume=5&startTime=00:00:00" frameborder="0" width="480" height="275"></iframe>

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons